Computer Quiz – 273 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A ________ contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands
a) Status bar
b) Menu bar
c) Help bar
d) Tool bar

Click here to View Answer
Answer d) Tool bar.

2. Expand RAID?
a) Remote Array of Independent Disks
b) Redundant Array of Independent Disks
c) Random Array of Independent Disks
d) Resource Array of Independent Disks

Click here to View Answer
Answer b) Redundant Array of Independent Disks.

3. Which menu kept the compact database command?
a) Edit
b) Insert
c) Tools
d) View

Click here to View Answer
Answer c) Tools.

4. Which of the following cables can transmit data at high speeds?
a) Optical Fibre Cable
b) Co-axial Cables
c) Twisted Pair Cable
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Optical Fibre Cable.

5. Ctrl + Page Up will take you to ______________
a) First cell in the column
b) Last cell in the column
c) Next sheet
d) Previous sheet

Click here to View Answer
Answer d) Previous sheet.

6. Which of the following button is absent in the formatting toolbar in PowerPoint?
a) Right Align
b) Justify
c) Center
d) Left Align

Click here to View Answer
Answer b) Justify.

7. Expand RARP?
a) Remote Address Resolution Protocol
b) Random Address Resolution Protocol
c) Reverse Address Resolution Protocol
d) Resource Address Resolution Protocol

Click here to View Answer
Answer c) Reverse Address Resolution Protocol.

8. Where does most data go first with in a computer memory hierarchy?
a) Disk
b) Cache
c) ROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer d) RAM.

9. In which menu we will find the command document?
a) Tools
b) File
c) Data
d) Insert

Click here to View Answer
Answer a) Tools.

10. What is the term used to depict aged information systems that are technologically out-of-date?
a) Advance information systems
b) Legacy information systems
c) Outdated information systems
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Legacy information systems.

Leave a Comment