Computer Quiz – 271 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which type of database stores data in two-dimensional tables?
a) Hierarchical
b) Network
c) Relational
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Relational.

2. Which of the following can be used to store a large number of files in a small amount of storage space?
a) file compression
b) file compatibility
c) file adjustment
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) file compression.

3. Expand ASG?
a) Automatic Semantic Graph
b) Abstract Semantic Graph
c) Audio Semantic Graph
d) Active Semantic Graph

Click here to View Answer
Answer b) Abstract Semantic Graph.

4. Application software is _________________
a) designed to help programmers
b) used for making design only
c) used to control the operating system
d) performs specific task for computer users

Click here to View Answer
Answer d) performs specific task for computer users.

5. Editing a document that has been created means _________________
a) saving it
b) scanning it
c) correcting it
d) printing it

Click here to View Answer
Answer c) correcting it.

6. What is the shortcut key to indent the paragraph in MS Word?
a) Ctrl + D
b) Ctrl + M
c) Ctrl + S
d) Ctrl + P

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + M.

7. Expand ABR?
a) Audio Binary Router
b) Area Block Router
c) Area Border Router
d) Audio Border Router

Click here to View Answer
Answer c) Area Border Router.

8. Which of the following is hardware and not software?
a) Printer driver
b) Power Point
c) Operating System
d) Control Unit

Click here to View Answer
Answer d) Control Unit.

9. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
a) 63
b) 65
c) 66
d) 68

Click here to View Answer
Answer a) 63.

10. What type of technology scrambles the contents of files sent via the Internet?
a) Regulated code
b) Encryption
c) Cryptogram
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Encryption.

Leave a Comment