Computer Quiz – 260 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Different components on the motherboard of a PC unit are linked together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these lines called?
a) Bridges
b) Rings
c) Buses
d) Connectors

Click here to View Answer
Answer c) Buses.

2. To create a formula, You can use ______________
a) Value and Cell references
b) Value but not cell references
c) Not value but cell references
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Value and Cell references.

3. Expand BFD?
a) Basic File Descriptor
b) Business File Descriptor
c) Binary Folder Descriptor
d) Binary File Descriptor

Click here to View Answer
Answer d) Binary File Descriptor.

4. Status indicators are located on the ____________
a) Tool Bar
b) Formula Bar
c) Menu Bar
d) Status Bar

Click here to View Answer
Answer b) Formula Bar.

5. A function inside another function is called ____________
a) Round Function
b) Sub Function
c) Word Function
d) Nested Function

Click here to View Answer
Answer d) Nested Function.

6. To find the Paste Special option, you use the Clipboard group on the ________ tab of PowerPoint
a) Home
b) Insert
c) Edit
d) Design

Click here to View Answer
Answer a) Home.

7. Expand BGP?
a) Business Gateway Protocol
b) Border Gateway Protocol
c) Basic Gateway Protocol
d) Binary Gateway Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Border Gateway Protocol.

8. A traditional cable TV network transmits signals _______________
a) Centre stream
b) Upstream and downstream
c) Upstream
d) Downstream

Click here to View Answer
Answer d) Downstream.

9. Excel files have a default extension of __________
a) Ppt
b) Doc
c) Xls
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Xls.

10. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is ______________
a) an attachment
b) an adapter
c) a component
d) a converter

Click here to View Answer
Answer b) an adapter.

Leave a Comment