Computer Quiz – 254 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Moving process from main memory to disk is called ___________
a) Cache
b) Spooling
c) Swapping
d) Scheduling

Click here to View Answer
Answer c) Swapping.

2. The transfer time in disk scheduling is __________
a) Inversely proportional to rotation speed
b) Equal to rotation speed
c) Equal to Uploading speed
d) Proportional to rotation speed

Click here to View Answer
Answer d) Proportional to rotation speed.

3. Expand SBU?
a) Serial Build Unit
b) Standard Build Unit
c) Standard Bus Unit
d) Serial Bus Unit

Click here to View Answer
Answer b) Standard Build Unit.

4. Computer systems are comprised of _____________
a) hardware, software, procedures, networks, and people
b) hardware, programs, information, people and networks
c) hardware, programs, processors, procedures and people
d) hardware, programs, information, people and procedures

Click here to View Answer
Answer a) hardware, software, procedures, networks, and people.

5. ___________ is a technique that is used to send more than one call over a single line
a) Streaming
b) Multiplexing
c) Digitizing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Multiplexing.

6. Which menu contains the commands to save the current presentation, or to open a previously saved presentation?
a) The View menu
b) The Edit menu
c) The Tools menu
d) The File menu

Click here to View Answer
Answer d) The File menu.

7. Expand SPI?
a) Service Peripheral Interface
b) Single Peripheral Interface
c) Serial Peripheral Interface
d) Structured Peripheral Interface

Click here to View Answer
Answer c) Serial Peripheral Interface.

8. A 32 bit microprocessor has the word length equal to _____
a) 2 byte
b) 4 byte
c) 6 byte
d) 8 byte

Click here to View Answer
Answer b) 4 byte.

9. Which of the following is not an address register?
a) Data register
b) Stack pointer
c) Index register
d) Segment pointer

Click here to View Answer
Answer a) Data register.

10. Main memory works in conjunction with ____________
a) RAM
b) ROM
c) CPU
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) CPU.

Leave a Comment