Computer Quiz – 253 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. External fragmentation solved by which allocation?
a) Linked allocation
b) Index allocation
c) Both Linked and Index allocation
d) Contiguous allocation

Click here to View Answer
Answer c) Both Linked and Index allocation.

2. Expand IPP?
a) Instant Printing Protocol
b) Internet Printing Protocol
c) Independent Printing Protocol
d) Interrupt Printing Protocol

Click here to View Answer
Answer b) Internet Printing Protocol.

3. A disadvantage of the laser printer is ______________
a) The output is of a lower quality
b) It is quieter than an impact printer
c) It is very slow
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

4. Which of the following is an example of an optical disk?
a) Digital versatile disks
b) Memory disks
c) Magnetic disks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Digital versatile disks.

5. Which of the following can be printed in support of a PowerPoint presentation?
a) Notes
b) An outline
c) Audience handouts
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

6. Expand ISC?
a) Internet Storm Center
b) Interrupt Storm Center
c) Internet Service Center
d) Internet Software Center

Click here to View Answer
Answer a) Internet Storm Center.

7. After copying the content how many times can you paste?
a) One
b) Ten
c) Fifty
d) No limit

Click here to View Answer
Answer d) No limit.

8. A/An ______________ allows you to access your e-mail from anywhere
a) WebMail Interface
b) Webblog
c) Forum
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) WebMail Interface.

9. A(n) ________ is composed of several computers connected together to share resources and data
a) Internet
b) Protocol
c) Network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Network.

10. A name or number used to identify storage location devices?
a) A record
b) An address
c) A byte
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) An address.

Leave a Comment