Computer Quiz – 250 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Read only memory is permanently________________ in computers
a) Output
b) Tapped
c) Input
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Input.

2. What type of software creates a smaller file that is faster to transfer over the Internet?
a) Extract
b) Compression
c) Unzipped
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Compression.

3. A connection from one HTML document to another HTML document is called ________________
a) Document Link
b) Text Link
c) Connecting Link
d) Hyper Link

Click here to View Answer
Answer d) Hyper Link.

4. Expand FCS?
a) File Check Sequence
b) Frame Check Sequence
c) First Check Sequence
d) Font Check Sequence

Click here to View Answer
Answer b) Frame Check Sequence.

5. Which tracking program records every keystroke you make on the computer?
a) Key logger
b) Stalking software
c) Operating software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Key logger.

6. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of ______________
a) system software
b) utility software
c) operating system software
d) application software

Click here to View Answer
Answer d) application software.

7. How many write cycles are allowed to a EEPROM?
a) 1000
b) 500
c) 250
d) 125

Click here to View Answer
Answer a) 1000.

8. The ______________ records the name and exact location of every file on a disk
a) boot sector
b) file allocation table
c) CPU
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) file allocation table.

9. Expand FSB?
a) Frame Side Bus
b) Font Side Bus
c) File Side Bus
d) Front Side Bus

Click here to View Answer
Answer d) Front Side Bus.

10. Which symbol is used in Excel to denote exponential numbers?
a) *
b) +
c) ^
d) &

Click here to View Answer
Answer c) ^.

Leave a Comment