Computer Quiz – 248 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The arranging of data in a logical sequence is called ____________
a) Reproducing
b) Summarizing
c) Sorting
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Sorting.

2. Expand ICP?
a) Internet Cache Protocol
b) Image Cache Protocol
c) Instant Cache Protocol
d) Input Cache Protocol

Click here to View Answer
Answer a) Internet Cache Protocol.

3. Which of the following require large computers memory?
a) Graphics
b) Voice
c) Imaging
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

4. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes ___________
a) Duplicate data
b) Information overload
c) Data inconsistency
d) Data redundancy

Click here to View Answer
Answer b) Information overload.

5. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the microcomputer is known as _____________
a) Address bus
b) Route
c) Path
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Address bus.

6. Portable security keys and hardware adapters are sometimes called ____________
a) Tokens
b) Firewall
c) Dongles
d) Keystones

Click here to View Answer
Answer c) Dongles.

7. Instructions and memory address are represented by ____________
a) Binary word
b) Character word
c) Character code
d) Binary codes

Click here to View Answer
Answer d) Binary codes.

8. Expand IDL?
a) Interface Definition Language
b) Internet Definition Language
c) Interface Digital Language
d) Interface Database Language

Click here to View Answer
Answer a) Interface Definition Language.

9. You must install this on a network if you want to Share a broadband Internet connection
a) cable
b) modem
c) router
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) router.

10. Properly arranged data is called ____________
a) Words
b) Information
c) Folder
d) Field

Click here to View Answer
Answer b) Information.

Leave a Comment