Computer Quiz – 247 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Time taken to move from one cylinder of a HDD to another is called ___________
a) Roundtrip Time
b) Transfer Rate
c) Average Seek Time
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Average Seek Time.

2. The Binary equivalent of Decimal Number 98 is ___________
a) 1110100
b) 1110001
c) 1111001
d) 1100010

Click here to View Answer
Answer d) 1100010.

3. Line by line translation of a program is done by _________
a) Interpreter
b) Compiler
c) Translator
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Interpreter.

4. Expand JSP?
a) Join Server Pages
b) Java Server Pages
c) Java Service Pages
d) Java Server Power

Click here to View Answer
Answer b) Java Server Pages.

5. To edit the selected cell in MS Excel __________
a) Press F4
b) Press F3
c) Press F2
d) Press F1

Click here to View Answer
Answer c) Press F2.

6. Saving files in HTML format _____________
a) Makes it possible for anyone to view the file in a Web browser
b) Decreases software compatibility
c) Increases file conversion costs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Makes it possible for anyone to view the file in a Web browser.

7. Which technology is used in a CD-ROM Drive?
a) Electromechanical
b) Fiber Optical
c) Mechanical
d) Optical

Click here to View Answer
Answer d) Optical.

8. Expand JUG?
a) Java Users Group
b) Join Users Group
c) Java Uniform Group
d) Java Users Graphics

Click here to View Answer
Answer a) Java Users Group.

9. The __________ of software contains lists of commands and options
a) Title bar
b) Tool bar
c) Menu bar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Menu bar.

10. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?
a) Robot
b) Computer
c) Monitor
d) Software

Click here to View Answer
Answer b) Computer.

Leave a Comment