Computer Quiz – 245 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Programs stored in ROM are called __________
a) Software
b) Hardware
c) Firmware
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Firmware.

2. Which of the following are valid Min. & Max. zoom sizes in MS-Office?
a) 10,1000
b) 10,500
c) 5,500
d) 20,250

Click here to View Answer
Answer b) 10,500.

3. Which option may be used to change page-size & margins?
a) Tools
b) Data
c) Design
d) Page-setup

Click here to View Answer
Answer d) Page-setup.

4. Expand ZIFS?
a) Zero Insertion Force Socket
b) Zero Information Force Socket
c) Zero Insertion Force Software
d) Zero Identifier Force Socket

Click here to View Answer
Answer a) Zero Insertion Force Socket.

5. This power protection device includes a battery that provides a few minutes of power
a) Generator
b) Invertor
c) UPS
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) UPS.

6. Which of the following is used to find an individual item in a file immediately?
a) Sequential access
b) Storage access
c) Indirect access
d) Direct access

Click here to View Answer
Answer d) Direct access.

7. Which bar is usually located below the Title Bar that provides categorized options?
a) Title Bar
b) Menu Bar
c) Tool Bar
d) Status Bar

Click here to View Answer
Answer b) Menu Bar.

8. Expand ZISC
a) Zero Instruction Set Computer
b) Zero Information Set Computer
c) Zero Insertion Set Computer
d) Zero Identifier Set Computer

Click here to View Answer
Answer a) Zero Instruction Set Computer.

9. Which device can understand difference between data & programs?
a) Memory
b) Storage
c) Microprocessor
d) Input device

Click here to View Answer
Answer c) Microprocessor.

10. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the previous paragraph
a) CTRL+DOWN ARROW
b) CTRL+UP ARROW
c) CTRL+RIGHT ARROW
d) CTRL+LEFT ARROW

Click here to View Answer
Answer b) CTRL+UP ARROW.

Leave a Comment