Computer Quiz – 244 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The contents of a clip board remain the same until ____________
a) you cut other text
b) you shut down the computer
c) you copy other text
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

2. What are the instructions called that tell a system what, how, and when to do something?
a) Information
b) Program
c) Technology
d) Database

Click here to View Answer
Answer b) Program.

3. Expand SAN?
a) Storage Area Network
b) Service Area Network
c) Small Area Network
d) Serial Area Network

Click here to View Answer
Answer a) Storage Area Network.

4. MS-Word allows creation of ________type of documents by default?
a) .DOT
b) .PDF
c) .DOC
d) .TXT

Click here to View Answer
Answer c) .DOC.

5. In Windows operating system move the insertion point to the beginning of the next paragraph
a) Shortcut CTRL+LEFT ARROW
b) Shortcut CTRL+UP ARROW
c) Shortcut CTRL+DOWN ARROW
d) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW

Click here to View Answer
Answer d) Shortcut CTRL+RIGHT ARROW.

6. The red wavyline in MS Word document indicates ____________
a) Grammar errors
b) Spelling errors
c) Symbol errors
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Spelling errors.

7. When you save to _____________ your data will remain intact even when the computer is turned off
a) secondary storage device
b) primary storage device
c) RAM
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) secondary storage device.

8. What option is used to use a paragraph at another place without removing it from the first place?
a) Cut-Copy
b) Copy-Paste
c) Cut-Paste
d) Move

Click here to View Answer
Answer b) Copy-Paste.

9. Expand SBU?
a) Storage Build Unit
b) Software Build Unit
c) Small Build Unit
d) Standard Build Unit

Click here to View Answer
Answer d) Standard Build Unit.

10. IC are classified on the basis of _________
a) Number of transistors
b) Type of computer
c) Type of circuits
d) Manufacturing company

Click here to View Answer
Answer a) Number of transistors.

Leave a Comment