Computer Quiz – 243 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The purpose of the primary key in a database is to _____________
a) Identify a record
b) Unlock the program
c) Provide map for a data
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Provide map for a data.

2. An audio-file downloaded over the Internet is __________
a) A digital good
b) A physical good
c) Both physical and digital
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) A digital good.

3. Expand EFI?
a) Expandable Firmware Interface
b) Exterior Firmware Interface
c) Enhanced Firmware Interface
d) Extensible Firmware Interface

Click here to View Answer
Answer d) Extensible Firmware Interface.

4. Multithreading allows ______________
a) To run threads independently
b) To run threads concurrently
c) Both option a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both option a and b.

5. When an object has many forms, it has ______________
a) Polymorphism
b) Multi form
c) Scalability
d) Encapsulation

Click here to View Answer
Answer a) Polymorphism.

6. A data transmission medium made of tiny threads of glass or plastic that can transmit huge amount of information at the speed of light is ___________
a) Twisted wire cable
b) Copper cable
c) Landline cable
d) Fiber optic cable

Click here to View Answer
Answer d) Fiber optic cable.

7. A situation where two or more processes coordinate their activities based on a condition is referred as ____________
a) Starvation
b) Synchronization
c) Multi Processing
d) Updating

Click here to View Answer
Answer b) Synchronization.

8. Expand EAP?
a) Extensible Authentication Protocol
b) Expandable Authentication Program
c) Electronic Authentication Program
d) Extended Authentication Protocol

Click here to View Answer
Answer a) Extensible Authentication Protocol.

9. The OCR recognise the________ of the characters with the help of light source
a) Colour
b) Shape
c) Size
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Shape.

10. Main memory is referred as _____________
a) Virtual memory
b) Secondary memory
c) Real memory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Real memory.

Leave a Comment