Computer Quiz – 242 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The mail box and ports are examples of _______
a) Direct process communication
b) Fave to face communication
c) Indirect process communication
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Indirect process communication.

2. Expand HVD?
a) Holographic Vertical Disc
b) Holographic Versatile Disc
c) Hyper Versatile Disc
d) Hybrid Versatile Disc

Click here to View Answer
Answer b) Holographic Versatile Disc.

3. Correcting errors in a program is referred to as ___________
a) debugging
b) modifying
c) editing
d) rectifying

Click here to View Answer
Answer a) debugging.

4. The computers communicate by sending each other small _________ of data
a) Bunch
b) Parts
c) Bags
d) Packets

Click here to View Answer
Answer d) Packets.

5. Speed of Line printer is limited by the speed of ___________
a) Cartridge used
b) Length of paper
c) Paper movements
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Paper movements.

6. Process control block is also referred as ____________
a) Process descriptor
b) Task descriptor
c) Fast control block
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. Expand HSM?
a) Hierarchical Storage Management
b) Holographic Storage Management
c) Hybrid Storage Management
d) Hypertext Storage Management

Click here to View Answer
Answer a) Hierarchical Storage Management.

8. Which device can understand difference between data & programs?
a) Output device
b) Input device
c) Microprocessor
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) Microprocessor.

9. The normalized turnaround time is _________________
a) Ratio of service time to waiting time
b) Ratio of turnaround time to service time
c) Ratio of waiting time to service time
d) Ratio of turnaround time to waiting time

Click here to View Answer
Answer b) Ratio of turnaround time to service time.

10. A sequence of instruction (software) that is substituted for hardware and stored in readonly memory (ROM) is called _____________
a) Filmware
b) Firmware
c) Integrated circuit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Firmware.

Leave a Comment