Computer Quiz – 241 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A personal information manager and e-mail communication software in MS Office is ___________
a) Microsoft PowerPoint
b) Microsoft Word
c) Microsoft Notepad
d) Microsoft Outlook

Click here to View Answer
Answer d) Microsoft Outlook.

2. Expand FAT?
a) File Allocation Table
b) Floppy Allocation Table
c) Frame Allocation Table
d) Front Allocation Table

Click here to View Answer
Answer a) File Allocation Table.

3. Text Editor that is the part of Windows operating system
a) Adobe Photoshop
b) Paint
c) Notepad
d) Wordpad

Click here to View Answer
Answer c) Notepad.

4. ___________defines how one Internet-connected computer can contact another to exchange control and confirmation messages
a) Hyper Text Transfer Protocol
b) Transmission Control Protocol
c) WAN switching rules
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Transmission Control Protocol.

5. In Windows operating system to Display the desktop
a) Windows Logo + D
b) Windows Logo + R
c) Windows Logo + P
d) Windows Logo + W

Click here to View Answer
Answer a) Windows Logo + D.

6. What interface card do you need to connect to a network?
a) Wireless card
b) Modem
c) ISP card
d) NIC

Click here to View Answer
Answer d) NIC.

7. What refers to a set of characters of a particular design?
a) Stencil
b) Formation
c) Typeface
d) Keyface

Click here to View Answer
Answer c) Typeface.

8. In Windows operating system the clock in windows xp sits on the _________ and displays the system time
a) Menu bar
b) Taskbar
c) Desktop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Taskbar.

9. A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a ___________
a) logical error
b) machine error
c) compiler error
d) syntax error

Click here to View Answer
Answer a) logical error.

10. Expand FDC?
a) File Disk Controller
b) Frame Disk Controller
c) Floppy Disk Controller
d) File Disk Controller

Click here to View Answer
Answer c) Floppy Disk Controller.

Leave a Comment