Computer Quiz 238 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a cell, you _________
a) Press delete
b) Press backspace
c) Press shift
d) Press esc

Click here to View Answer
Answer d) Press esc.

2. Expand CAI?
a) Computer Active Instruction
b) Computer Aided Instruction
c) Computer Advanced Instruction
d) Computer Application Instruction

Click here to View Answer
Answer b) Computer Aided Instruction.

3. Computer can not do anything without a _____________
a) Program
b) Memory
c) Output device
d) Input device

Click here to View Answer
Answer a) Program.

4. Most of the internet banking sites provide which of the following feature to reduce the risk of keystroke logging for the password entry ?
a) Touchscreen
b) Finger print
c) Virtual keyboard
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Virtual keyboard.

5. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be ___________
a) experimental
b) public
c) secret
d) proprietary

Click here to View Answer
Answer d) proprietary.

6. Which of the following will not cut information?
a) Clicking the cut button on the standard
b) Pressing Ctrl + X
c) Pressing Ctrl + C
d) Selecting Edit > Cut from the menu

Click here to View Answer
Answer c) Pressing Ctrl + C.

7. A storage device that is connected directly to a network is an example of ________________
a) direct attached storage
b) network attached storage
c) storage area network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) network attached storage.

8. What kind of software would you most likely use to keep track of billing account?
a) Spreadsheet
b) Powe Point Presentation
c) Word Processing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Spreadsheet.

9. Expand CAD?
a) Computer Application Design
b) Computer Aided Database
c) Computer Active Design
d) Computer Aided Design

Click here to View Answer
Answer d) Computer Aided Design.

10. Which among the following is used for removing a software bug / defect which is available for free of cost from the software provider?
a) Update
b) Download
c) Patch
d) Version

Click here to View Answer
Answer c) Patch.

Leave a Comment