Computer Quiz – 132

Computer Quiz 

1. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs?
a) Dot matrix printer
b) Digital plotter
c) Line printer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Digital plotter

2. Symbolic logic was discovered by?
a) George Boole
b) Herman Hollerith
c) Van Neumann
d) Basic Pascal

Click here to View Answer
Answer a) George Boole

3. What was the nick name of the computer used by the Americans in 1952 for their H-bomb project?
a) ENIAC
b) EDSAC
c) MANIAC
d) UNIVAC

Click here to View Answer
Answer c) MANIAC

4. Which part of the computer is used for calculating and comparing?
a) Disk unit
b) Control unit
c) ALU
d) Modem

Click here to View Answer
Answer c) ALU

5. Can you tell what passes into and out from the computer via its ports?
a) Data
b) Bytes
c) Graphics
d) Pictures

Click here to View Answer
Answer a) Data

6. Which type of computers uses the 8-bit code called EBCDIC?
a) Minicomputers
b) Microcomputers
c) Mainframe computers
d) Super computer

Click here to View Answer
Answer c) Mainframe computers

7. One millisecond is?
a) 1 second
b) 10th of a seconds
c) 1000th of a seconds
d) 10000th of a seconds

Click here to View Answer
Answer c) 1000th of a seconds

8. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is?
a) DTE
b) DASD
c) DDE
d) DDE

Click here to View Answer
Answer b) DASD

9. An input /output device at which data enters or leaves a computer system is?
a) Keyboard
b) Terminal
c) Printer
d) Plotter

Click here to View Answer
Answer b) Terminal

10. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the  microcomputer is known as?
a) Path
b) Address bus
c) Route
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Address bus

Leave a Comment