Computer Quiz – 130

Computer Quiz

 IT Officer 

1. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and ?
a) Buffer size
b) Resolution
c) Vertical dimensions
d) Intelligence

Click here to View Answer
Answer b) Resolution

2. The most commonly used standard data code to represent alphabetical, numerical and punctuation characters used in electronic data processing system is called?
a) ASCII
b) EBCDIC
c) BCD
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) ASCII

3. A typical personal computer used for business purposes would have of RAM?
a) 4 KB
b) 16 K
c) 64 K
d) 256 K

Click here to View Answer
Answer d) 256 K

4. Multi user systems provided cost savings for small business because they use a single processing unit to link several?
a) Personal computers
b) Workstations
c) Dumb terminals
d) Mainframes

Click here to View Answer
Answer c) Dumb terminals

5. Properly arranged data is called?
a) Field
b) Words
c) Information
d) File

Click here to View Answer
Answer c) Information

6. Computer professionals working in a computer center are?
a) Software
b) Firmware
c) Hardware
d) Human ware

Click here to View Answer
Answer d) Human ware

7. Which of the items below are considered removable storage media?
a) Removable hard disk cartridges
b) Flexible disks cartridges
c) Disk (Magneto-optical)
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

8. A plastic card similar to a credit card but having some memory and a microprocessor embedded within?
a) Punched paper tape
b) Chip card
c) Card punch
d) Magnetic tape

Click here to View Answer
Answer a) Punched paper tape

9. The number of characters that can be stored in given physical space is?
a) Word length
b) Byte
c) Data density
d) Field

Click here to View Answer
Answer c) Data density

10. Interface electronic circuit is used to interconnect I/O devices to a computer’s CPU or?
a) ALU
b) Memory
c) Buffer
d) Register

Click here to View Answer
Answer b) Memory

Leave a Comment