Computer Quiz – 129

Computer Quiz

1. Which of the following printing devices an output composed of a series of data?
a) Wire matrix printer
b) Band printer
c) Wang image printer
d) Both a and c

Click here to View Answer
Answer d) Both a and c

2. The personal computer industry was started by?
a) IBM
b) Apple
c) Compaq
d) HCL

Click here to View Answer
Answer a) IBM

3. A 32 bit microprocessor has the word length equal to?
a) 2 byte
b) 32 byte
c) 4 byte
d) 8 byte

Click here to View Answer
Answer c) 4 byte

4. An error in computer data is called?
a) Chip
b) Bug
c) CPU
d) Storage device

Click here to View Answer
Answer b) Bug

5. The first firm to mass-market a microcomputer as a personal computer was?
a) IBM
b) Super UNIVAC
c) Radio Shaks
d) Data General Corporation

Click here to View Answer
Answer c) Radio Shaks

6. Which was the world’s first minicomputer and when was it introduced?
a) PDP-I, 1958
b) IBM System/36, 1960
c) PDP-II, 1961
d) VAX 11/780, 1962

Click here to View Answer
Answer a) PDP-I, 1958

7. who is credited with the idea of using punch cards to control patterns of a weaving machine?
a) Pascal
b) Hollerith
c) Babbage
d) Jacquard

Click here to View Answer
Answer d) Jacquard

9. Computer instructions written with the use of English words instead of binary machine code is called?
a) Mnemonics
b) Symbolic code
c) Gray codes
d) Opcode

Click here to View Answer
Answer b) Symbolic code

8. Which of the following required large computer memory?
a) Imaging
b) Graphics
c) Voice
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

10. A term associated with the comparison of processing speeds of different computer system is?
a) EFTS
b) MPG
c) MIPS
d) CFPS

Click here to View Answer
Answer c) MIPS

Leave a Comment