Computer Quiz – 128

Computer Quiz

1. Who developed a mechanical device in the 17th century that could add, subtract, multiple, divide and find square roots?
a) Napier
b) Babbage
c) Pascal
d) Leibniz

Click here to View Answer
Answer d) Leibniz

2. An IBM system/38 represents the computer class of?
a) Small scale computer
b) Medium scale computer
c) Large scale computer
d) Super computer

Click here to View Answer
Answer a) Small scale computer

3. The Width of a processor’s data path is measured in bits. Which of the following are common data paths?
a) 8 bits
b) 12 bits
c) 16 bits
d) 32 bits

Click here to View Answer
Answer a) 8 bits

4. The word length of a computer is measured in?
a) Bytes
b) Millimeters
c) Meters
d) Bits

Click here to View Answer
Answer d) Bits

5. An online backing storage system capable of storing larger quantities of data is?
a) CPU
b) Memory
c) Mass storage
d) Secondary storage

Click here to View Answer
Answer c) Mass storage

6. Number cruncher is the informal name for?
a) Mini computer
b) Super computer
c) Microcomputer
d) Mainframe computer
Correct Answer: b

Click here to View Answer
Answer b) Super computer

7. Each model of a computer has a unique?
a) Assembly of a computer
b) Machine language
c) High level language
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Machine language

8. On a PC, how much memory is available to application software?
a) 1024 KB
b) 760 KB
c) 640 KB
d) 560 KB

Click here to View Answer
Answer c) 640 KB

9. A device that operates under the control of another device is called?
a) Stem
b) Slave
c) Simulator
d) Emulator

Click here to View Answer
Answer b) Slave

10. Interface electronic circuit is used to interconnect I/O devices to a computer’s CPU or?
a) ALU
b) Memory
c) Buffer
d) Register

Click here to View Answer
Answer b) Memory

Leave a Comment