Computer Quiz – 124

Computer Quiz

1. Which of the following are the two main components of the CPU?
a) Control Unit and Registers
b) Registers and Main Memory
c) Control unit and ALU
d) ALU and bus

Click here to View Answer
Answer c) Control unit and ALU

2. Different components n the motherboard of a PC unit are linked together by sets of parallel electrical conducting lines. What are these lines called?
a) Conductors
b) Buses
c) Connectors
d) Consecutives

Click here to View Answer
Answer b) Buses

3. Which of the following memory medium is not used as main memory system?
a) Magnetic core
b) Semiconductor
c) Magnetic tape
d) Both a and b

Click here to View Answer
Answer c) Magnetic tape

4. Registers, which are partially visible to users and used to hold conditional, are known as?
a) PC
b) Memory address registers
c) General purpose register
d) Flags

Click here to View Answer
Answer c) General purpose register

5. Serial access memories are useful in applications where?
a) Data consists of numbers
b) Short access time is required
c) Each stored word is processed differently
d) Data naturally needs to flow in and out in a serial form

Click here to View Answer
Answer d) Data naturally needs to flow in and out in a serial form

6. Which one of the following input device is user-programmable?
a) Dumb terminal
b) Smart terminal
c) VDT
d) Intelligent terminal

Click here to View Answer
Answer d) Intelligent terminal

7. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a) Mass memory
b) Internal memory
c) Non-volatile memory
d) PROM

Click here to View Answer
Answer b) Internal memory

8. CD-ROM?
a) Is a semiconductor memory
b) Memory register
c) Magnetic memory
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) None of the above

9. The first electronic computer in the world was?
a) UNIVAC
b) EDVAC
c) ENIAC
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) ENIAC

10. Which was the computer conceived by Babbage?
a) Analytical engine
b) Arithmetic machine
c) Donald Knuth
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Analytical engine

Leave a Comment