Computer Quiz – 123

Computer Quiz

1. A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/an?
a) Interpreter
b) CPU
c) Compiler
d) Simulator

Click here to View Answer
Answer c) Compiler

2. The memory which is programmed at the time it is manufactured?
a) POM
b) RAM
c) PROM
d) EPROM

Click here to View Answer
Answer a) POM

3. The least significant bit of the binary number, which is equivalent to any odd decimal number, is?
a) 0
b) 1
c) 1 or 0
d) 3
Correct Answer: a

Click here to View Answer
Answer a) 0

4. The first microprocessor built by the Intel Corporation was called?
a) 8008
b) 8080
c) 4004
d) 8800

Click here to View Answer
Answer c) 4004

5. A digital computer did not score over an analog computer in terms of?
a) Speed
b) Accuracy
c) Reliability
d) Cost

Click here to View Answer
Answer b) Accuracy

6. Who built the world’s first electronic calculator using telephone relays, light bulbs and batteries?
a. Claude Shannon
b. Konrard Zues
c. George Stibits
d. Howard H. Aiken

Click here to View Answer
Answer c. George Stibits

7. Which American Computer Company is called big blue?
a) Microsoft
b) Compaq Corp
c) IBM
d) Tandy Sevenson

Click here to View Answer
Answer c) IBM

8. The digital computer was developed primarily in?
a) USSR
b) Japan
c) USA
d) UK

Click here to View Answer
Answer c) USA

9. The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately?
a) 16 digits
b) 6 digits
c) 9 digits
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) 6 digits

10. Which one of the following input device is user-programmable?
a) Dumb terminal
b) Smart terminal
c) VDT
d) Intelligent terminal

Click here to View Answer
Answer d) Intelligent terminal

Leave a Comment