Computer Quiz – 122

1. In latest generation computers, the instructions are executed
a) Parallel only
b) Sequentially only
c) Both sequentially and parallel
d) All of above

Click here to View Answer
Ans c) Both sequentially and parallel

2. Personnel who design, program, operate and maintain computer equipment refers to
a) Console-operator
b) Programmer
c) Peopleware
d) System Analyst

Click here to View Answer
Ans c) Peopleware

3. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico sapiens?
a) Monitor
b) Hardware
c) Robot
d) Computer

Click here to View Answer
Ans d) Computer

4. An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?
a) Leech
b) Squid
c) Slug
d) Glitch

Click here to View Answer
Ans d) Glitch

5. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?
a) Pixel
b) Reverse video
c) Touch screen
d) Cursor

Click here to View Answer
Ans b) Reverse video

6. What is meant by a dedicated computer?
a) Which is used by one person only
b) Which is assigned one and only one task
c) Which uses one kind of software
d) Which is meant for application software

Click here to View Answer
Ans b) Which is assigned one and only one task

7. A computer program that translates one program instructions at a time into machine language is called a/an
a) Interpreter
b) CPU
c) Compiler
d) Simulator

Click here to View Answer
Ans a) Interpreter

8. A state is a bi-stable electronic circuit that has
a) Multivibrator
b) Flip-flop
c) Logic gates
d) Laten

Click here to View Answer
Ans b) Flip-flop

9. Which of the following are input devices?
a) Keyboard
b) Mouse
c) Card reader
d) Any of these

Click here to View Answer
Ans d) Any of these

10. IBM stands for
a) Internal Business Management
b) International Business Management
c) International Business Machines
d) Internal Business Machines

Click here to View Answer
Ans c) International Business Machines

Leave a Comment