Computer Quiz – 119

Computer Quiz

1. The first machine to successfully perform a long series of arithmetic and logical operations was?
a) ENIAC
b) Mark-I
c) Analytic Engine
d) UNIVAC-1

Click here to View Answer
Answer b) Mark-I

2. The first electronic general purpose digital computer built by Motley and Accrete called ENIAC did not work on the stored program concept. How many number s could it store in its internal memory?
a) 100
b) 20
c) 40
d) 80

Click here to View Answer
Answer b) 20

3. The subject of cybernetics deals with the science of?
a) Genetics
b) Control and communications
c) Molecular biology
d) Biochemistry

Click here to View Answer
Answer b) Control and communications

4. Most of the inexpensive personal computer does not have any disk or diskette drive. What is the name of such computes?
a) Home computers
b) Diskless computers
c) Dedicated computer
d) General computer

Click here to View Answer
Answer b) Diskless computers

5. The processes of starting or restarting a computer system by loading instructions from a secondary storage device into the completer memory is called?
a) Duping
b) Booting
c) Padding
d) All of above

Click here to View Answer
Answer b) Booting

6. Who invented the microprocessor?
a) Marcian E Huff
b) Herman H Goldstein
c) Joseph Jacquard
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) Marcian E Huff

7. A dumb terminal has?
a) An embedded microprocessor
b) Extensive memory
c) Independent processing
d) A keyboard and screen

Click here to View Answer
Answer d) A keyboard and screen

8. Where as a computer mouse moves over the table surface, the trackball is?
a) Stationary
b) Difficult to move
c) Dragged
d) Moved in small stems

Click here to View Answer
Answer a) Stationary

9. Which of the following memories must be refreshed many times per second?
a) Static RAM
b) Dynamic RAM
c) EPROM
d) ROM

Click here to View Answer
Answer b) Dynamic RAM

10. The number of records contained within a block of data on magnetic tape is defined by the?
a) Block definition
b) Record contain clause
c) Blocking factor
d) Record per block factor

Click here to View Answer
Answer c) Blocking factor

Leave a Comment