Computer Quiz – 116

COMPUTER QUIZ

1. The main electronic component used in first generation computers was?
a) Transistors
b) Vacuum Tubes and Valves
c) Integrated Circuits
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) Vacuum Tubes and Valves

2. A dumb terminal has?
a) an embedded microprocessor
b) extensive memory
c) independent processing capability
d) a keyboard and screen

Click here to View Answer
Answer d) a keyboard and screen

3. One millisecond is?
a) 1 second
b) 10th of a seconds
c) 1000th of a seconds
d) 10000th of a seconds

Click here to View Answer
Answer c) 1000th of a seconds

4. Storage capacity of magnetic disk depends on?
a) Tracks per inch of surface
b) Bits per inch of tracks
c) Disk pack in disk surface
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

5. The two kinds of main memory are?
a) Primary and secondary
b) Random and sequential
c) ROM and RAM
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) ROM and RAM

6. Magnetic disks are the most popular medium for?
a) Direct access
b) Sequential access
c) Both of above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer d) None of above

7. Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?
a) Accuracy
b) Storage
c) Versatility
d) Automatic

Click here to View Answer
Answer b) Storage

8. Before a disk drive can access any sector record, a computer program has to provide the record’s disk address. What information does this address specify?
a) Track number
b) Sector number
c) Surface number
d) All of above

Click here to View Answer
Answer d) All of above

9. The arranging of data in a logical sequence is called?
a) Sorting
b) Classifying
c) Reproducing
d) Summarizing

Click here to View Answer
Answer a) Sorting

10. High density double sided floppy disks could store _____ of data?
a) 1.40 MB
b) 1.44 GB
c) 1.40 GB
d) 1.44 MB

Click here to View Answer
Answer d) 1.44 MB

Leave a Comment