Computer Quiz – 115

COMPUTER QUIZ

1. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
a) Laser printer
b) Ink jet printer
c) Plotter
d) Dot matrix printer

Click here to View Answer
Answer c) Plotter

2. Computers with 80286 microprocessor is?
a) XT computer
b) AT comptuers
c) PS/2 computer
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) AT comptuers

3. An application suitable for sequential processing is?
a) Processing of grades
b) Payroll processing
c) Both a and b
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b

4. In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion slots and active components are mounted on a single board. What is the name of the board?
a) Motherboard
b) Daughterboard
c) Bredboard
d) Fatherboard

Click here to View Answer
Answer a) Motherboard

5. Which of the following was a special purpose computer?
a) ABC
b) ENIAC
c) EDVAC
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) ABC

6. What was the computer invented by Attanasoff and Clifford?
a) Mark I
b) ABC
c) Z3
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) ABC
ABC, the first electronic digital computer, was invented by John v. Atanasoff and his assistant Clifford Berry and thus the name Atanasoff Berry Computer (ABC).

7. Which of the following storage devices can store maximum amount of data?
a) Floppy Disk
b) Hard Disk
c) Compact Disk
d) Magneto Optic Disk

Click here to View Answer
Answer b) Hard Disk

8. Regarding a VDU, Which statement is more correct?
a) It is an output device
b) It is an input device
c) It is a peripheral device
d) It is hardware item

Click here to View Answer
Answer a) It is an output device

9. A modern electronic computer is a machine that is meant for?
a) Doing quick mathematical calculations
b) Input, storage, manipulation and outputting of data
c) Electronic data processing
d) Performing repetitive tasks accurately

Click here to View Answer
Answer b) Input, storage, manipulation and outputting of data

10. When was vacuum tube invented?
a) 1900
b) 1906
c) 1910
d) 1880

Click here to View Answer
Answer b) 1906

Leave a Comment