Computer Quiz – 114

COMPUTER QUIZ

1. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs?
a) Dot matrix printer
b) Digital plotter
c) Line printer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Digital plotter

2. Which of the following is not an input device?
a) OCR
b) Optical scanners
c) Voice recognition device
d) COM (Computer Output to Microfilm)

Click here to View Answer
Answer d) COM (Computer Output to Microfilm)

3. The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately?
a) 16 digits
b) 6 digits
c) 9 digits
d) All of above

Click here to View Answer
Answer a) 16 digits

4. Which of the following is not processing?
a) arranging
b) manipulating
c) calculating
d) gathering

Click here to View Answer
Answer d) gathering

5. The digital computer was developed primarily in?
a) USSR
b) Japan
c) USA
d) UK

Click here to View Answer
Answer c) USA

6. Software in computer?
a) Enhances the capabilities of the hardware machine
b) Increase the speed of central processing unit
c) Both of above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer a) Enhances the capabilities of the hardware machine

7. Today’s computer giant IBM was earlier known by different name which was changes in 1924. What was that name?
a) Tabulator Machine Co.
b) Computing Tabulating Recording Co.
c) The Tabulator Ltd.
d) International Computer Ltd.

Click here to View Answer
Answer b) Computing Tabulating Recording Co.

8. Which of the following is the largest manufacturer of Hard Disk Drives?
a) IBM
b) Seagate
c) Microsoft
d) 3M

Click here to View Answer
Answer b) Seagate

9. LSI, VLSI & ULSI chips were used in which generation?
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to View Answer
Answer c) Third

10. Which is the type of memory for information that does not change on your computer?
a) RAM
b) ROM
c) ERAM
d) RW / RAM

Click here to View Answer
Answer d) RW / RAM

Leave a Comment