Computer Quiz – 111

COMPUTER QUIZ

1. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut CTRL+HOME is used for?
a) Move to the first character
b) Move to the last character
c) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Move to the first character

2. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut CTRL+END is used for?
a) Move to the first character
b) Move to the last character
c) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected
d) None of these

Click here to View Answer
Answer [b) Move to the last character

3. In Windows operating system after you double-click a character on the grid of characters, keyboard shortcut SPACEBAR is used for?
a) Move to the first character
b) Move to the last character
c) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected*
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Switch between Enlarged and Normal mode when a character is selected*

4. In Windows operating system to cut something the following shortcut is used?
a) CTRL+C
b) CTRL+X
c) CTRL+V
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) CTRL+X

5. In Windows operating system Shortcut CTRL+Z is for?
a) Undo something
b) Delete something
c) Paste something
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Undo something

6. In Windows operating system shortcut DELETE is for?
a) Undo something
b) Delete something
c) Paste something
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Delete something

7. In Windows operating system shortcut SHIFT+DELETE is used for?
a) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
b) Copy the selected item
c) Rename the selected item
d) Create a shortcut to the selected item

Click here to View Answer
Answer a) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin

8. In Windows operating system shortcut CTRL while dragging an item?
a) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
b) Copy the selected item
c) Rename the selected item
d) Create a shortcut to the selected item

Click here to View Answer
Answer b) Copy the selected item

9. In Windows operating system shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item?
a) Delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin
b) Copy the selected item
c) Rename the selected item
d) Create a shortcut to the selected item

Click here to View Answer
Answer d) Create a shortcut to the selected item

10. In Windows operating system to delete the selected item permanently without placing the item in the Recycle Bin?
a) Shortcut SHIFT+DELETE
b) Shortcut CTRL while dragging an item
c) Shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Shortcut SHIFT+DELETE

Leave a Comment