Computer Quiz – 108

COMPUTER QUIZ

1. In Windows operating system the ——————— is the main screen area that one sees after he turn on a computer and log on to Windows?
a) Desktop
b) Icons
c) Taskbar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Desktop

2. Word length of a Personal Computer is ___?
a) 4 bits
b) 8 bits
c) 16 bits
d) 64 bits

Click here to View Answer
Answer b) 8 bits

3. Cursor is a ____?
a) Pixel
b) Thin blinking line
c) Pointing device
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Thin blinking line

4. Operating system, editors, and debuggers comes under?
a) System Software
b) Application Software
c) Utilities
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) System Software

5. In Windows operating system it is a very important part of Windows, clicking on it opens up what is called the start menu?
a) Start button
b) Sidebar
c) Icons
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Start button

6. In Windows operating system when you delete a file or folder, it doesn’t actually get deleted right away, it goes to the ————?
a) Recycle Bin
b) Dust Bin
c) Cycle Bin
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Recycle Bin

7. In Windows operating system the clock in windows xp sits on the ————— and displays the system time?
a) Taskbar
b) Start menu
c) Desktop
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Taskbar

8. Which is a valid program to access the Internet?
a) Access
b) Front Page
c) Windows Explorer
d) Netscape

Click here to View Answer
Answer d) Netscape

9. Through which device the main components of the computer communicate with each other?
a) Keyboard
b) System Bus
c) Monitor
d) Memory

Click here to View Answer
Answer b) System Bus

10. Text Editor that is the part of Windows operating system?
a) Wordpad
b) Notepad
c) Adobe Photoshop
d) Jasc Paint Shop

Click here to View Answer
Answer b) Notepad

11. It is a visual aspect that indicates that a control is ready to receive input from you in Windows operating system?
a) Control’s Focus
b) Dialog Boxes
c) Command Buttons
d) Text Boxes

Click here to View Answer
Answer a) Control’s Focus

12. In Windows operating system it is a window that is used to display text or to receive text from you. The type of text it displays or the type of text you are asked to provide depends on the application or the situation?
a) Control’s Focus
b) Dialog Boxes
c) Command Buttons
d) Text Boxes

Click here to View Answer
Answer d) Text Boxes

Leave a Comment