Computer Quiz – 99 (ii)

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. Constant is a value written into a program instruction?
a) that does not change during the execution of the program
b) that can change during the execution of the program
c) that can vary during the execution of the program
d) none of these

Click here to View Answer
Answer a) that does not change during the execution of the program

2. A removable direct-access storage medium containing multiple magnetic disks mounted vertically on a single-shaft is referred as?
a) Tape pack
b) Disk pack
c) Cylinder
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Disk pack

3. These hacker breaks security for altruistic or at least non-malicious reasons?
a) White hat
b) Grey hat
c) Blue hat
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) White hat

4. An optical input device that is used to read documents printed in a special type font is known as?
a) Document reader
b) Documentation
c) Printer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Document reader

5. For checking spelling one uses?
a) Dictionary Disk
b) Index disk
c) Directory
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Dictionary Disk

6. It is a software program designed to record (‘log’) every keystroke on the machine on which it runs?
a) Keylogger
b) Worm
c) Virus
d) Cracker

Click here to View Answer
Answer a) Keylogger

7. It is a self-replicating program that infects computer and spreads by inserting copies of itself into other executable code or documents.
a) Keylogger
b) Worm
c) Virus
d) Cracker

Click here to View Answer
Answer c) Virus

8. The term DBMS is referred to?
a) Data Base Management system
b) The software used for the management,maintenance and retrieval of the data stored in a data base
c) Both A & B are true
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B are true

9. The speed at which data is transferred from the main memory to another medium on which data are recorded is referred as?
a) Data transfer rate
b) Byte
c) Buds
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Data transfer rate

10. These are program designed as to seem to being or be doing one thing, but actually being or doing another?
a) Trojan horses
b) Keylogger
c) Worm
d) Cracker

Click here to View Answer
Answer a) Trojan horses

Leave a Comment