Computer Quiz – 102

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Computer Quiz. In upcoming clerk exam Computer section too plays a major role. It carries equal marks (40) similar to other sections. So do concentrate on this also.

1. Bar codes stores information using?
a) punched holes
b) dots
c) thick and thin tines
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer c. thick and thin tines

2. One of the main features that distinguish microprocessor from microcomputers is?
a) words are usually larger in microprocessors
b) words are shorter in microprocessors
c) microprocessor doesnot contain I/O devices
d) computers are not fully integrated

Click here to View Answer
Answer c. microprocessor doesnot contain I/O devices

3. The total number of digits (symbols) available to represent numbers in a positional number system is referred as?
a) Number system
b) Base
c) Power
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Base

4. Cache memory is?
a) Smaller and faster than main storage
b) Bigger and slower then main storage
c) Smaller but slower than main memory
d) Bigger and faster than main memory

Click here to View Answer
Answer a) Smaller and faster than main storage

5. A source program is the program written in………. language.
a) English
b) symbolic
c) high level
d) object

Click here to View Answer
Answer c) high level

6. The process of putting data into a storage location is called?
a) reading
b) writing
c) controlling
d. hand shaking

Click here to View Answer
Answer b) writing

7. The process of copying data from a memory location is called?
a) reading
b) writing
c) controlling
d) booting

Click here to View Answer
Answer a) reading

8. A process of trying out a new product by independent users before it is finally manufactured/ developed?
a) Alpha test
b) Beta Test
c) Gamma test
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Beta Test

9. A selection, choice, or condition involving two possibilities is referred as?
a) Unary
b) Binary
c) Octal
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Binary

10. Base band System is?
a) A networking system
b) Where the channel support. a single digital signal.
c) Both A & B are true
d) None is true

Click here to View Answer
Answer c) Both A & B are true

Leave a Comment