Computer Quiz – Set Twenty Two

COMPUTER QUIZ

1. You can use the tab key to
a) Move a cursor across the screen
b) Indent a paragraph
c) Move the cursor down the screen
d) Only (1) and (2)
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Indent a paragraph

2. The most important or powerful computer in a typical network is_____
a) Desktop
b) Network client
c) Network server
d) Network station
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Network server

3. Which of the following is an example of connectivity?
a) Internet
b) Floppy disk
c) Power cord
d) Data
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Internet

4. The ability to find an individual item in a file immediately _____is used.
a) File allocation table
b) Directory
c) Sequential access
d) Direct access
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Direct access

5. The primary purpose of software is to turn data into _____
a) Web sites
b) Information
c) Programs
d) Objects
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Information

6. To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?
a) The clipboard
b) ROM
c) CD-ROM
d) The hard disk
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) The clipboard

7. Storage that retains its data after the power is tuned off is referred to as
a) volatile storage
b) non-volatile storage
c) sequential storage
d) direct storage
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) non-volatile storage

8. _____is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
a) Nano science
b) Nanotechnology
c) Simulation
d) Artificial intelligence (AI)
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Artificial intelligence

9. Changing an existing document is called _____ the document.
a) Creating
b) Editing
c) Modifying
d) Adjusting
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Editing

10. Computers use the _____ number system to store data and perform calculations.
a) Decimal
b) Hexadecimal
c) Octal
d) Binary
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Binary

11. Which of the following is the largest unit of storage?
a) GB
b) KB
c) MB
d) TB
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) TB

12. The _____ key will launch the start buttons.
a) Esc
b) Shift
c) Windows
d) Shortcut
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Windows

13. _____is the process of finding errors in software code.
a) Compiling
b) Testing
c) Running
d) Debugging
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Debugging

14. To move to the beginning of a line of text, press the _____ key.
a) Home
b) Up Arrow Key
c) Page-up
d) Enter
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Home

15. Virtual memory is
a) Memory on the hard disk that the CPU uses as an extended RAM
b) RAM
c) Only necessary if you do not have any RAM in your computer
d) A back up device for floppy disks
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Memory on the hard disk that the CPU uses as an extended RAM

16. A _____ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.
a) Syntax
b) Programming structure
c) Programming language
d) Logic chart
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Programming language

Leave a Comment