Computer Awareness Quiz

Computer Quiz – Set Twenty One

COMPUTER QUIZ

1)What is Unicode?
A. Standard Font
B. Software
C. Character Encoding System
D. Keyboard Layout

Click to View Answer
Answer C) Character Encoding System

2)In Computer System Scanner is ______ Device?
A. Input
B. Output
C. Both
D. None

Click to View Answer
Answer A) Input

3) Which of the following memory has the shortest access time?
A. Virtual Memory
B. Cache Memory
C. External Memory
D. Register

Click to View Answer
Answer D) Register

4) Speed of Laser Printer is measured in
A. LPM
B. PPM
C. DPI
D. DPS

Click to View Answer
Answer B) PPM

5) Which of the following device cannot be shared in Network?
A. CD Drive
B. Printer
C. Mouse
D. Hard Disk

Click to View Answer
Answer C) Mouse

6) Which of the following is not Computer Hardware?
A. Mouse
B. Monitor
C. Antivirus
D. Printer

Click to View Answer
Answer C) Antivirus

7) What is the main purpose of the secondary storage device?
A. To increase the speed of Computer
B. To Install Operating System
C. To Networking
D. To Store Data

Click to View Answer
Answer D) To Store Data

8) Which of the following memories needs refresh?
A. DRAM
B. SRAM
C. ROM
D. All of above

Click to View Answer
Answer A) DRAM EXPLANATION 1. SRAM is static while DRAM is dynamic 2. SRAM is faster compared to DRAM 3. SRAM consumes less power than DRAM 4. SRAM uses more transistors per bit of memory compared to DRAM 5. SRAM is more expensive than DRAM 6. Cheaper DRAM is used in main memory while SRAM is commonly used in cache memory

9) A Dumb terminal has
A. Processor and Keyboard
B. Processor and Hard Disk
C. Keyboard and Hard Disk
D. Keyboard and Screen

Click to View Answer
Answer D) Keyboard and Screen EXPLANATION. A dumb terminal is a very simple monitor with very little processing power and features. It does not have the ability to process escape sequences such as clearing a line, clearing the screen or controlling the cursor position

10) Who invented Integrated Circuit (IC)?
A. Herman Hollerith
B. Jack Kilby
C. Semen Korsakov
D. Bill Gates

Click to View Answer
Answer B) Jack Kilby

Leave a Comment