General Knowledge Quiz – Set 112

GK QUIZ

1. Which of these mountains from among option is also an active volcano?
a) Popocatépetl (Mexico)
b) Mauna Kea (Hawaii)
c) Pobeda Peak
d) Annapurna

Click to View Answer
Answer a) Popocatépetl (Mexico)

2. Mt. Ararat, long thought to be the traditional resting place of Noah’s Ark, is located where?
a) Eastern Turkey
b) Northern Afghanistan
c) Southern Ethiopia
d) Pobeda Peak

Click to View Answer
Answer a) Eastern Turkey

3. In which country is Mount Fuji located?
a) Japan
b) Turkey
c) Peru
d) China

Click to View Answer
Answer a) Japan

4. In which country is Mont Blanc located?
a) France
b) Fiji
c) Turkey
d) Zimwambe

Click to View Answer
Answer a) France

5. Name the world’s second largest lake.
a) Superior
b) Champlain
c) Onega
d) Butte, Mont

Click to View Answer
Answer a) Superior

6. Which U.S. River is the longest?
a) Mississippi
b) Missouri
c) Rio Grande
d) Colorado

Click to View Answer
Answer d) Colorado

7. At the age of 14, I became the first gymnast to earn a perfect score in Olympic competition. Who am I?
a) Olga Korbut
b) Nellie Kim
c) Nadia Comaneci
d) Kit Carson

Click to View Answer
Answer c)Nadia Comaneci

8. In 2002, I became the first person to fly nonstop around the world alone in a balloon. Who am I?
a) Richard Branson
b) Steve Fossett
c) Babe Ruth
d) Brian Jones

Click to View Answer
Answer b) Steve Fossett.

9. Name the longest mountain range in the world.
a) Himalayas
b) Rocky Mountains
c) Andes
d) Pobeda Peak

Click to View Answer
Answer c) Andes

10. I identified Lake Victoria as the source of the White Nile. Who am I?
a) Sir Henry Stanley
b) Mungo Park
c) John Speke
d) Brian Jones

Click to View Answer
Answer c)John Speke

About the author

A Moorthy

Leave a Comment