Banking Quiz – 75

BANKING QUIZ

1. Which bank recently opened a representative office in Dhaka to grab the opportunities emerging from improving bilateral relationship and trade between India and Bangladesh.
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) SBI

Click here to View Answer
Answer b) Axis Bank

2. State Bank of India recently to defunct airline Kingfisher – has declared _____ as wilful defaulter after its grievance redressal committee rejected the arguments made by the borrower through its legal representative recently.
a) Vijay Mallya
b) Siddhartha Mallya
c) Vittal Mallya
d)Irfan Razack

Click here to View Answer
Answer a) Vijay Mallya

3. Samiran Chakraborty has been appointed as Chief Economist of ______.
a) Citi Bank
b) Federal Bank
c) ICICI Bank
d) SBI

Click here to View Answer
Answer a) Citi Bank

4. Which of the following methods is currently used in India to issue note?
a) Percentage Reserve System
b) Fixed Fiduciary System
c) Minimum Reserve System
d) Proportional Reserve System

Click here to View Answer
Answer c) Minimum Reserve System

5. Which of the following is not correctly matched?
a) ICICI-1956
b) IDBI- 1964
c) IFCI- 1948
d) SIDBI- 1988

Click here to View Answer
Answer d) SIDBI- 1988

6. First Indian bank to open overseas branch?
a) Indian Bank
b) Punjab National Bank
c) Bank of Baroda
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) Bank of India

7. Nationalization of banks took place in India in how many phases?
a) 2
b) 1
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer a) 2

8. Which public sector bank of India is the first fully Indian bank, established by the Indian capital?
a) Bank of Baroda
b) State Bank of India
c) Central Bank of India
d) Punjab National Bank

Click here to View Answer
Answer d) Punjab National Bank

9. Which among the following statement is incorrect about SEBI?
a) Capital MARKET regulator
b) Mutual fund regulator
c) Regulates the credit rating agencies in India
d) None

Click here to View Answer
Answer d) None

10. Indian Depository Receipt (IDR) is the
a) Proof of an Indian company’s share
b) Is an unsecured money MARKET instrument
c) Proof of ownership of foreign company’s share
d) Proof of earnings or profits of Indian Companies

Click here to View Answer
Answer c) Proof of ownership of foreign company’s share

Leave a Comment