General Knowledge Quiz – Set Ninety Six

1. Who is the MD and CEO of IMF?

a) Christine lagarde
b) Tim Cok
c) John Stumpf
d) Jim Yong Kim

View Answer
Answer a) Christine Lagarde.

2. Who is the Chairman of World Bank?
a) Ashok Kumar
b) Christrile perry
c) Jim Yong Kim
d) None of the above

View Answer
Answer c) Jim Yong Kim. Jim Yong Kim was elected on 27 April 2012.

3. Who is the founder of Bandhan Bank?

a) Ashok Kumar
b) Chandra Shekhar Ghosh
c) Chanda Sharma
d) Anuj Jain

View Answer
Answer b) Chandra Shekhar Ghosh.

4. Who is the Chairman of Bandhan Bank?
a) Ashok Kumar Lahiri
b) Chanda Kochar
c) Shikha Sharma
d) Chandra Shekhar

View Answer
Answer a) Ashok Kumar Lahiri.

5. Name the CEO of ICICI Bank.

a) Arundatti Roy
b) Shikha Sharma
c) Irina Roy
d) Mrs. Chanda Kocchar

View Answer
Answer d) Mrs. Chanda Kochhar.

6. Who is the CEO of HDFC Bank?
a)  Aditya Birla
b) Ashok Kumar
c) Aditya puri
d) Adiya Kapoor

View Answer
Answer c) Aditya Puri

7. Who is the Director General of UNESCO?

a) Irina Bokova
b) Christine Lgarde
c) Angelina Jolie
d) Mary Barra

View Answer
Answer a) Irina Bokova. She  has been the Director-General of UNESCO since 15 November 2009, and was successfully reelected for a second term in 2013. She is the first woman and the first Eastern European to lead the Organization.

8. Who is the Chairman of SBI?

a) Arundhati Bhattacharya
b) Chanda Kochhar
c) Shikha Sharma
d) Sheryl Sandberg

View Answer
Answer a) Arundhati Bhattacharya. She is the first woman to be the Chairperson of State Bank of India.

9. Who is the CEO of Yes Bank?

a) Dipak Gupta
b) Rana Kapoor
c) K R Kamath
d) None of the above

View Answer
Answer b) Rana Kapoor

10. Who is the CEO of Google?

a) Sundar Pichai
b) Satya Nadella
c) Jenny Aniston
d) Larry Page
111

View Answer
Answer a) Sundar Pichai.

11. Name the Chairman of Samsung?

a) Lee Kun Hee
b) Steve Jobs
c) Satya Nadella
d) Yang Yuanqing

View Answer
Answer a) Lee Kun-hee.

12. Who is the CEO of Oriental Bank of Commerce?

a) Animesh Chahuan
b) Aditya Kapur
c) Anil Ambani
d) Ashwani Kumar

View Answer
Answer a) Animesh Chauhan.

13. Name the Chairman Of LIC.

a) Ashwani Kumar
b) Animesh trivedi
c) S.K. Roy
d) Romesh Sobti

View Answer
Answer c) S. K. Roy.

14. Name the Chairman Of Railway Board.

a) A.K. Mittal
b) Ramesh Sobti
c) Ashwini Kumar
d) Manish Sisodia

View Answer
Answer a) A. K. Mittal.

15. Who is the MD and CEO of Axis Bank?

a)  Ramesh sobti
b) Aruna Singh
c) Shikha Sharma
d) Chanda Kochhar

View Answer
Answer c) Shikha Sharma.

About the author

A Moorthy

Leave a Comment