Banking Quiz – 23

BANKING QUIZ

1. BCSBI stands for________.
a) Banking Codes and Standards Board of India
b) Banking Credit and Standards Board of India
c) Banking Credit and Service Board of India
d) Banking Codes and Service Board of India

Click here to View Answer
Answer a) Banking Codes and Standards Board of India

2. The Commercial Banking System in India consists of ___________.
a) Regional Rural Banks and Cooperative Banks
b) Scheduled and Non- Scheduled Banks
c) Nationalized Banks and Private Sector Banks
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Scheduled and Non- Scheduled Banks

3. EBT stands for_________.
a) Electronic Behind Treatment
b) Electronic Belated Transfer
c) Electronic Benefit Transfer
d) Electronic Begin Transaction

Click here to View Answer
Answer c) Electronic Benefit Transfer

4. Telebanking service is based on_________.
a) Virtual Banking
b) Online Banking
c) Core Banking
d) Voice Banking

Click here to View Answer
Answer d) Voice Banking

5. Among the following which is NOT a public sector Bank?
a) HDFC
b) Bank of Baroda
c) Indian Overseas Bank
d) State Bank of Mysore

Click here to View Answer
Answer a) HDFC

6. Systematic Investment Plans are a customer centric facility provided by which of the following?
a) Private Banks
b) Commercial Banks
c) Stock Brokers
d) Mutual Funds

Click here to View Answer
Answer d) Mutual Funds

7. Among the following terms, which is NOT related to banking and financial transaction?
a) Credit default swap
b) Securitization
c) Consolidation
d) Provision coverage ratio

Click here to View Answer
Answer c) Consolidation

8. Which one of the following does not qualify as priority sector lending by Commercial Banks?
a) Small Industrial Loan
b) Software Exports
c) Small Business Loans
d) Education Loans

Click here to View Answer
Answer b) Software Exports

9. A bank normally does not have a deal with as issue related to__________.
a) Intellectual property rights
b) Payment and settlement system
c) Contractual rights of creditors
d) Cases of insolvency

Click here to View Answer
Answer  a) Intellectual property rights

10. Non-performing assets are cause for serious concerns for banks. Why are these loans known as non-performing?
a) Banks have to make provision for these loans in their balance sheet
b) Interest on these accounts are not charged
c) Recovery of bank’s funds are difficult
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

11. Banks has different interest rates for different loans products. To which rate are these interest rates linked?
a) RBI Administered rate
b) Prime lending rate
c) Base rate
d) Bank rate

Click here to View Answer
Answer c) Base rate

Leave a Comment