Banking Quiz – 37

BANKING QUIZ

1. Which one is not the Government Securities?
a) T- Bill.
b) Floating rate Bonds
c) Dated Securities
d) Call/Put Option Bonds.
e) Gilt edged secruities

Click here to View Answer
Answer a) T- Bill.

2. Mutual funds are required to be registered with
a) AMFI
b) SEBI
c) IBA
d) RBI
e) NABARD

Click here to View Answer
Answer b) SEBI

3. What is Yield Curve Risk?
a) It is a line of graph plotting the yield of all maturities of a particular instrument
b) Yield curve changes its slope and shape from time to time
c) Yield curve can be twisted to the desired direction through the intervention of RBI
d) All of the above
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above 

4. Which of the following is true about “White Card”?
a) It is related to companies producing milk products
b) It does not carry on its face, the brand of the issuer
c) It is meant to covert blank money into the economy
d) It is a card that provides white money
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) It does not carry on its face, the brand of the issuer

5. Usually, the validity period of an Income Tax Refund Order is
a) 1 month
b) 2 months
c) 3 months
d) 6 months
e) 4 months

Click here to View Answer
Answer c) 3 months

6. CGTMSE (Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises) has been set up on the recommendations of:
a) Narashimham Committee
b) Ghosh Committee
c) Chore Committee
d) Kapoor Committee
e) Krishna Committee

Click here to View Answer
Answer d) Kapoor Committee

7. A debt becomes time-barred after
a) One year
b) Two and a half year
c) Three years
d) Five years
e) Six years

Click here to View Answer
Answer d) Five years 

8. Hypothecation is
a) A transaction of conditional sale
b) A legal transaction whereby goods may be made available as security for a debt
c) Transfer of ownership by the borrower to the lender
d) Either a or b
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) A legal transaction whereby goods may be made available as security for a debt

9. Payment of a cheque may be countermanded by the _________
a) Payee
b) Drawer
c) True owner
d) Drawee
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Drawer

10. Invoice is a
a) Accounting document
b) Legal document
c) Commercial document
d) All of the above
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Commercial document

Leave a Comment