Banking Quiz – 34

BANKING QUIZ

1. The time taken to convert cash into raw materials, semi finished goods, finished goods and into cash, is known as
a) Trade cycle
b) Cash cycle
c) Operating cycle
d) Revolving cycle

Click here to View Answer
Answer c ) Operating cycle

2. A company which pools money from investors and invests in stocks, bonds, shares is called
a) A bank
b) An insurance company
c) Bancassurance
d) Mutual Fund

Click here to View Answer
Answer d) Mutual Fund

3. Bancassurance is
a) An insurance scheme to insure bank deposits
b) An insurance scheme to insure bank advances
c) A composite financial service offering both bank and insurance products
d) A bank deposit scheme exclusively for employees of insurance companies

Click here to View Answer
Answer c) A composite financial service offering both bank and insurance products

4. John & James are friends aged 14 & 15 respectively. They want to open a joint account in your bank. You will ________
a) Allow them to open a joint account to be operated jointly
b) Allow them to open a joint account with operating instructions Either or Survivor
c) Allow them to open a joint account with operating instructions Former or Survivor
d) Allow them to open a joint account with operating instructions Any one or Survivor

Click here to View Answer
Answer a) Allow them to open a joint account to be operated jointly

5. Mr.Atmaram as director of a Ltd company expired. Bank received a cheque signed by Mr.Atmaram as director of the Ltd company. The bank
a) Can honour the cheque only after obtaining confirmation from other directors
b) Can honour the cheque
c) Cannot hounour the cheque
d) The company should issue a stop payment instructions to the bank

Click here to View Answer
Answer b) Can honour the cheque

6. Tele banking service is based on
a) Virtual Banking
b) Online Banking
c) Voice processing
d) Core Banking

Click here to View Answer
Answer c) Voice processing

7. In a securitisation deal, the role of a Special Purpose Vehicle (SPV) is
a) To acquire large Non Performing Loans (NPA)
b) To acquire such loans from a bank or financial institution
c) To acquire such loans for a transfer price, with or without recourse
d) To manage the acquired loans for the purpose of realization or holds them as investment till maturity

Click here to View Answer
Answer d) To manage the acquired loans for the purpose of realization or holds them as investment till maturity

8. Securitisation is a process of acquiring the loans classified as
a) Bookdebts
b) Performing debts
c) Bad debts
d) Non performing debts

Click here to View Answer
Answer d) Non performing debts

9. Loan for fish rearing is covered under Prirority Sector as __________ advances
a) Direct Agriculture
b) Indirect Agriculture
c) Self Employment Scheme
d) Allied to indirect Agriculture

Click here to View Answer
Answer a) Direct Agriculture

10. Cash Budget is a statement of
a) Cash-Non cash funds
b) Cash receipt and Cash payments
c) Another name for cash flow
d) None

Click here to View Answer
Answer b) Cash receipt and Cash payments

Leave a Comment