Banking Quiz – 7

8. Who is the head of the committee which evaluate applications received for the proposed payment banks?
a) Nachiket mor
b) H.R. khan
c) Bimal jalam
D) Aravind subramaniyam

Click to View Answer
Answer a) Nachiket mor

9. Which company made a tie up with SBI and applied for payment bank license?
a) Kotak mahindra bank
b) Airtel telecommunication
c) Kingfisher airlines
d) Reliance industries

Click to View Answer
Answer d) Reliance industries

10. What is the interest rate for sukanya samriddhi yojana specially for girl child?
a) 8.7%
b) 6.5%
c) 9.1%
d) 10%

Click to View Answer
Answer c) 9.1%

11.What is the name of banking service launched by ICICI which enables users to send money through any email ID, mobile number, friends on FB?
a) Wallets
b) Pockets
c) Mobile banking
d) NOTA

Click to View Answer
Answer b) pockets

12. What is the multipurpose and multimodal platform launched by PM Narendar modi to address grievances?
a) PAHAL
b) JNNURM
c) PRAGATI
d) NOTA

Click to View Answer
Answer c) PRAGATI

13. The JAM Trinity holds the key to one of the biggest pieces of reform ever attempted in India — direct subsidy transfers. what is the abbreviation of JAM ?
a) Jan Dhan yojana
b) Jan dhan, Adhaar and Mobile number
c) Jan dhan, Account and Mobile number
d) NOTA

Click to View Answer
Answer c) Jan dhan, Account and Mobile number 

14. The second phase of JNNURM 2.0 is named as ?
a) AMARA
b) MGNREGA
c) BOSS
d) AMRUT

Click to View Answer
Answer d) AMRUT

15. Which of the following scheme is the direct benefit transfer for LPG subsidy?
a) PAHAL
b) PRAGATHI
c) AMRUT
d) BOSS

Click to View Answer
Answer a) PAHAL 

Leave a Comment