Banking Quiz for IBPS | SBI – 219

Banking Quiz

1. Which Bank has launched contact less debit card which is based on Near Field Communication (NFC) technology on November?
a) Axis Bank
b) South Indian Bank
c) ICICI Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer b) South Indian Bank.

2. Punjab & Sind Bank was established on 24 June _________
a) 1908
b) 1910
c) 1917
d) 1921

Click here to View Answer
Answer a) 1908.

3. Who is the MD and CEO of Central Bank of India?
a) Rakesh Sharma
b) Rakesh Sethi
c) Rajeev Rishi
d) Ashwini Kumar

Click here to View Answer
Answer c) Rajeev Rishi.

4. Which rate the RBI lends money to a public sector bank on a long term basis?
a) Repo Rate
b) Reverse Repo Rate
c) Interest Rate
d) Bank Rate

Click here to View Answer
Answer d) Bank Rate.

5. Which of the following bank headquarters located in Mumbai?
a) Corporation Bank
b) Dena Bank
c) Indian Bank
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer b) Dena Bank.

6. Expand UBB?
a) Urban Balance Book
b) Uniform Bank Book
c) Uniform Balance Book
d) Unlimited Balance Book

Click here to View Answer
Answer c) Uniform Balance Book.

7. What is the currency of Tajikistan?
a) Somoni
b) Dinar
c) Rupee
d) Krona

Click here to View Answer
Answer a) Somoni.

8. “Good people to bank with” is the tagline of _____________
a) United Bank of India
b) UCO Bank
c) Indian Overseas Bank
d) Union Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) Union Bank of India.

9. What is the time limit for an asset or loan to be declared as Non-Performing Asset?
a) 120 days
b) 90 days
c) 60 days
d) 30 days

Click here to View Answer
Answer b) 90 days.

10. The Centre announced a new committee, headed by ______________ to form a strategy to expedite the process of transforming India into a cashless economy on November.
a) Arvind Panagariya
b) Bibek Debroy
c) Amitabh Kant
d) Arvind Subramanian

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Kant.

Leave a Comment