Banking Quiz for IBPS | SBI – 239

Banking Quiz

1. On December, India and ___________ signed four agreements today in areas including on double taxation, money laundering and counter-terrorism
a) Ukraine
b) Germany
c) Tajikistan
d) Austria

Click here to View Answer
Answer c) Tajikistan.

2. Lakshmi Vilas Bank was established on ________
a) 1914
b) 1926
c) 1958
d) 1992

Click here to View Answer
Answer b) 1926.

3. Which one of the following launched social security scheme for ‘Gramin Dak Sevaks’?
a) Ministry of Communications & IT
b) Ministry of Rural Development
c) Ministry of Economic Affairs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Ministry of Communications & IT.

4. Andhra Bank headquarters located in _____________
a) Vijayawada
b) Visakhapatnam
c) Nellore
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer d) Hyderabad.

5. Expand CAMELS?
a) Capital Adequacy, Administration Quality, Management, Earnings, Liquidity, Systems and Control
b) Capital Adequacy, Asset Quality, Management, Earnings, Liquidity, Systems and Control
c) Capital Adequacy, Asset Quality, Management, Exchange, Liquidity, Systems and Control
d) Consumer Adequacy, Asset Quality, Management, Earnings, Liquidity, Systems and Control

Click here to View Answer
Answer b) Capital Adequacy, Asset Quality, Management, Earnings, Liquidity, Systems and Control.

6. Who is the MD and CEO of Corporation Bank?
a) Ravindra Prabhakar Marathe
b) Ashwani Kumar
c) Jai Kumar Garg
d) Animesh Chauhan

Click here to View Answer
Answer c) Jai Kumar Garg.

7. What is the currency of Mauritius?
a) Mauritian Pound
b) Mauritian Dollar
c) Mauritian Peso
d) Mauritian Rupee

Click here to View Answer
Answer d) Mauritian Rupee.

8. What is the tagline of Union Bank of India?
a) Good people to bank with
b) The Bank that begins with “U”
c) A friend You can Bank Upon
d) Honors Your Trust

Click here to View Answer
Answer a) Good people to bank with.

9. Which is included in Capital budget?
a) Income received from non-tax sources
b) Income received from public borrowings
c) Income received from tax-sources
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Income received from public borrowings.

10. On December ____________ VikasGrameena Bank has bagged two awards for inclusive insurance from Skoch Group for 2016
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Andra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka.

Leave a Comment