Banking Quiz for IBPS | SBI – 237

Banking Quiz

1. The Indian Railways tied-up with the _______________to install at least 10000 Point of Sale (POS) machines using debit or credit cards at the Public Reservation System (PRS) counters of Railways on December
a) Canara Bank
b) State Bank of India
c) Axis Bank
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer b) State Bank of India.

2. On December, Punjab National Bank launched the Bank’s Mobile wallet which named as ____________
a) PNB Kitty
b) PNB Gift
c) PNB Money
d) PNB Cash

Click here to View Answer
Answer a) PNB Kitty.

3. Expand BPLR?
a) Benchmark Prime Loan Rate
b) Benchmark Public Lending Rate
c) Benchmark Prime Lending Rate
d) Bank Prime Lending Rate

Click here to View Answer
Answer c) Benchmark Prime Lending Rate.

4. Ravindra Prabhakar Marathe is the MD and CEO of _____________
a) Dena Bank
b) Allahabad Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Bank of Maharashtra.

5. Axis Bank was established on December ________
a) 1991
b) 1993
c) 1995
d) 1999

Click here to View Answer
Answer b) 1993.

6. Union Bank of India headquarters located in ____________
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai.

7. What is te currency of Indonesia?
a) Rupee
b) Rial
c) Riyal
d) Rupiah

Click here to View Answer
Answer d) Rupiah.

8. What is the tagline of Canara Bank?
a) Together we Can
b) Your Tech friendly bank
c) Trusted Family Bank
d) A tradition of trust

Click here to View Answer
Answer a) Together we Can.

9. Who has been appointed as new chairman and managing director of the nation’s biggest insurer and investor, LIC for five years on December?
a) Ashwani Kumar
b) VK Sharma
c) Hemant Bhargava
d) Shaktikanta Das

Click here to View Answer
Answer b) VK Sharma.

10. Who took charge as Chief Executive of the Indian Banks’ Association (IBA) on December?
a) K R Kamnath
b) V. P. Shetty
c) V G Kannan
d) O P Bhatt

Click here to View Answer
Answer c) V G Kannan.

Leave a Comment