Banking Quiz for IBPS | SBI – 236

Banking Quiz

1. On December, Grofers, the on-demand e-commerce mobile and web application, is opening up a new avenue for people to get cash delivered at home, by partnering with ___________
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) Yes Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer c) Yes Bank.

2. Canara Bank was established at _____________ in 1906
a) Mangalore
b) Manipal
c) Bangalore
d) Mysore

Click here to View Answer
Answer a) Mangalore.

3. The word “Bank” is derived from ______________
a) Italian word “Banco”
b) Words “Bancus” or “Banque” which means a bench
c) German word “Back” which means a joint stock fund
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

4. Suresh N Patel is the MD and CEO of _______________
a) Central Bank of India
b) Andhra Bank
c) Indian Overseas Bank
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Bank.

5. “Central to you since 1911, Build A Better Life Around Us” is the tagline of ____________
a) Corporation Bank
b) Bank of India
c) Central Bank of India
d) Bank of Maharashtra

Click here to View Answer
Answer c) Central Bank of India.

6. Which of the following private bank headquarters located in Tamil Nadu?
a) Lakshmi Vilas Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) Catholic Syrian Bank
d) IndusInd Bank

Click here to View Answer
Answer a) Lakshmi Vilas Bank.

7. What is the currency of Chile?
a) Chilean Riel
b) Chilean Dollar
c) Chilean Franc
d) Chilean Peso

Click here to View Answer
Answer d) Chilean Peso.

8. Expand BCSBI?
a) Banking Codes and Standards Bureau of India
b) Balance Codes and Standards Board of India
c) Banking Codes and Standards Board of India
d) Banking Committee and Standards Board of India

Click here to View Answer
Answer c) Banking Codes and Standards Board of India.

9. The committee on Banking Regulations and Supervisory Practices which released the agreed frame work on international convergence of capital measures and capital standards in July 1988 is popularly known as ______________
a) Basel Committee
b) Rao Committee
c) Rangarajan Committee
d) Shah Committee

Click here to View Answer
Answer a) Basel Committee.

10. On December, ____________ partnered with major National Highways Authority of India (NHAI) toll concessionaries to enable cashless payments at all state, national and city toll plazas
a) MobiKwik
b) Oxigen
c) Paytm
d) Freecharge

Click here to View Answer
Answer c) Paytm.

Leave a Comment