Banking Quiz for IBPS | SBI – 235

Banking Quiz

1. A nationwide toll-free helpline number _________ launched on December to educate people and provide support related to cashless mode of transactions.
a) 17777
b) 15555
c) 14444
d) 13333

Click here to View Answer
Answer c) 14444.

2. Reverse Repo is a tool used by RBI to _______________
a) Increase the liquidity with banking system
b) Balance the liquidity
c) Decrease the liquidity with banking system
d) Absorb liquidity

Click here to View Answer
Answer d) Absorb liquidity.

3. Shika Sharma is the MD and CEO of ______________
a) IndusInd Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer b) Axis Bank.

4. Consumer banks are usually found in?
a) Germany and USA
b) Japan and Germany
c) India and China
d) USA and India

Click here to View Answer
Answer a) Germany and USA.

5. Expand CGRA?
a) Credit and Gold Revaluation Account
b) Capital and Gold Revaluation Account
c) Currency and Gold Revaluation Account
d) Commercial and Gold Revaluation Account

Click here to View Answer
Answer c) Currency and Gold Revaluation Account.

6. Which of the folloowing bank headquaters located in Kerala?
a) Karur Vysya Bank
b) Karnataka Bank
c) Dhanlaxmi Bank
d) Federal Bank

Click here to View Answer
Answer d) Federal Bank.

7. “Where series is a way of life” is the tagline of _____________
a) Punjab and Sind Bank
b) Syndicate Bank
c) Indian Overseas Bank
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer a) Punjab and Sind Bank.

8. What is the currency of Austria?
a) Dollar
b) Euro
c) Pound
d) Peso

Click here to View Answer
Answer b) Euro.

9. Syndicate Bank was established in 1925 in _____________
a) Bangalore
b) Manipal
c) Mysore
d) Udupi

Click here to View Answer
Answer d) Udupi.

10. India contributed _________ US Dollars to the United Nations’s Central Emergency Response Fund (CERF) for the year 2016-17
a) 1 lakh
b) 3 lakh
c) 5 lakh
d) 7 lakh

Click here to View Answer
Answer c) 5 lakh.

Leave a Comment