Banking Quiz for IBPS | SBI – 234

Banking Quiz

1. World Bank has cancelled a $100 million loan to __________ that was meant to be for a natural gas efficiency project on December
a) Sri Lanka
b) China
c) Pakistan
d) India

Click here to View Answer
Answer c) Pakistan.

2. Expand BCBS?
a) Budget Committee on Banking Supervision
b) Basel Committee on Banking Supervision
c) Basel Committee on Business Supervision
d) Bankers Committee on Banking Supervision

Click here to View Answer
Answer b) Basel Committee on Banking Supervision.

3. Who is the MD and CEO of Canara Bank?
a) Rajeev Rishi
b) Rakesh Sethi
c) Suresh N Patel
d) Rakesh Sharma

Click here to View Answer
Answer d) Rakesh Sharma.

4. City Union Bank was established on 31 October __________
a) 1904
b) 1907
c) 1910
d) 1926

Click here to View Answer
Answer a) 1904.

5. What is the tagline of Dena Bank?
a) Where every individual is committed
b) Good people to grow with
c) Faithful Friendly
d) Trusted Family Bank

Click here to View Answer
Answer d) Trusted Family Bank.

6. Which of the following Acts has specially been enacted to help banks deal with bad loans?
a) Offshore Banking Act
b) Banking Regulation Act
c) SARFAESI Act
d) Negotiable Instrument Act

Click here to View Answer
Answer c) SARFAESI Act.

7. Which of the following bank headquarters located in Kolkata?
a) Bank of Baroda
b) UCO Bank
c) Vijaya Bank
d) United Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) UCO Bank.

8. What is the currency of Russia?
a) Leu
b) Zloty
c) Peso
d) Ruble

Click here to View Answer
Answer d) Ruble.

9. Mutual funds are regulated by _______________
a) Securities and Exchange Board of India (SEBI)
b) Reserve Bank of India
c) Insurance Regulatory and Development Authority of India
d) Finance Ministry

Click here to View Answer
Answer a) Securities and Exchange Board of India (SEBI).

10. Nabard provided a grant of Rs _____ crore for deployment of point of sale machines and procurement of EMV based debit cards for farmers on December
a) 178
b) 196
c) 228
d) 256

Click here to View Answer
Answer c) 228.

Leave a Comment