Banking Quiz for IBPS | SBI – 231

Banking Quiz

1. Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu launched ___________ mobile app featuring 13 mobile banking and 10 mobile wallet options, in Vijayawada on December
a) AP Banking
b) AP Purse
c) AP Pay
d) AP Money

Click here to View Answer
Answer b) AP Purse.

2. “Your Tech-friendly bank” is the tagline of _____________
a) UCO Bank
b) Indian Overseas Bank
c) Indian Bank
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer c) Indian Bank.

3. Which Bank has been adjudged ‘Best Bank for SME Lending’ by The Associate Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham) on December?.
a) Vijaya Bank
b) Canara Bank
c) Syndicate Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer a) Vijaya Bank.

4. Who is the MD and CEO of United Bank of India?
a) Arun Tiwari
b) R. Koteeswaran
c) Jai Kumar Garg
d) P.Srinivas

Click here to View Answer
Answer d) P.Srinivas.

5. Expand TFTS?
a) Tax for Trade Settlement
b) Terms for Trade Settlement
c) Trade for Trade Settlement
d) Time for Trade Settlement

Click here to View Answer
Answer c) Trade for Trade Settlement.

6. Which of the following bank headquarters located in Mangalore?
a) Syndicate Bank
b) Corporation Bank
c) Vijaya Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer b) Corporation Bank.

7. What is the Cash Reserve Ratio (CRR) on 10 April 2017?
a) 6.00%
b) 5.00%
c) 4.50%
d) 4.00%

Click here to View Answer
Answer d) 4.00%.

8. Indian Bank was established on ________
a) 1907
b) 1915
c) 1927
d) 1935

Click here to View Answer
Answer a) 1907.

9. What is the currency of Australia?
a) Australian Peso
b) Australian Euro
c) Australian Dollar
d) Australian Franc

Click here to View Answer
Answer c) Australian Dollar.

10. Which insurance company has launched two micro-insurance scheme named JeevanSuraksha and Credit Suraksha to provide financial security to its customers on December?
a) Bajaj Allianz Life Insurance
b) HDFC Standard Life Insurance
c) Exide Life Insurance
d) ICICI Prudential Life Insurance

Click here to View Answer
Answer b) HDFC Standard Life Insurance.

Leave a Comment