Banking Quiz for IBPS | SBI – 228

Banking Quiz

1. NITI Aayog transferred _______ rupees for every district in the country as seed money to kick start digital payment system on December.
a) 1 Lakh
b) 25 Lakh
c) 10 Lakh
d) 5 Lakh

Click here to View Answer
Answer d) 5 Lakh.

2. UCO Bank was established on ________
a) 1939
b) 1943
c) 1947
d) 1956

Click here to View Answer
Answer b) 1943.

3. Expand MSS?
a) Maximum Stabilisation Scheme
b) Minimum Stabilisation Scheme
c) Market Stabilisation Scheme
d) Management Stabilisation Scheme

Click here to View Answer
Answer c) Market Stabilisation Scheme.

4. What is the currency of Sweden?
a) Krona
b) Dinar
c) Rupee
d) Pound

Click here to View Answer
Answer a) Krona.

5. Who is the MD and CEO of Indian Bank?
a) Kishore Kumar Sansi
b) Jai Kumar Garg
c) Mahesh Kumar Jain
d) Kishor Piraji Kharat

Click here to View Answer
Answer d) Kishor Piraji Kharat.

6. What is the Bank rate on 06 April 2017?
a) 6.75%
b) 6.50%
c) 6.25%
d) 5.75%

Click here to View Answer
Answer b) 6.50%.

7. Union Bank of India headquarters located in ___________
a) Kolkata
b) Chennai
c) Mumbai
d) Pune

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai.

8. How many times has financial emergency been declared in India so far?
a) Never
b) One
c) Two
d) Four

Click here to View Answer
Answer a) Never.

9. “Where every individual is committed” is the tagline of ____________
a) Corporation Bank
b) UCO Bank
c) Punjab National Bank
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer d) Oriental Bank of Commerce.

10. India recieved over ______ billion US dollar Foreign Direct Investment (FDI) milestone between April 2000 and September 2016
a) 200
b) 300
c) 400
d) 500

Click here to View Answer
Answer b) 300.

Leave a Comment