Banking Quiz for IBPS | SBI – 212

Banking Quiz

1. Mastercard announced the India launch of ____________, a quick response (QR) mobile payments solution on November
a) Mastermobile QR
b) Mastercard QR
c) Masterpay QR
d) Masterpass QR

Click here to View Answer
Answer d) Masterpass QR.

2. What is the currency of Sweden?
a) Dinar
b) Koruna
c) Krona
d) Rand

Click here to View Answer
Answer c) Krona.

3. “Relationship beyond banking” is the tagline of _______________
a) Corporation Bank
b) Bank of India
c) Punjab National Bank
d) Bank of Maharashtra

Click here to View Answer
Answer b) Bank of India.

4. Expand RLC?
a) Repayment of Loans to Centre
b) Repayment of Liabilities to Centre
c) Recoveries of Loans to Centre
d) Repayment of Loans to Companies

Click here to View Answer
Answer a) Repayment of Loans to Centre.

5. Which of the following bank headquarters located in Mumbai?
a) South Indian Bank
b) Lakshmi Vilas Bank
c) Karnataka Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer d) Yes Bank.

6. _______________allowed foreign investors to buy securitised debt, which refers to securities such as mortgages structured by issuers on November
a) Securities Exchange Board of India
b) Reserve Bank of India
c) Finance Ministry
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Reserve Bank of India.

7. Arun Shrivastava is the MD and CEO of _____________
a) Dena Bank
b) Bank of India
c) Syndicate Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer c) Syndicate Bank.

8. Non convertible debentures are _______________
a) Debt instruments which acquire equity status at investors’ option
b) Debt instruments which acquire equity status on maturity
c) Debt instruments which acquire equity status at issuers option
d) Debt instruments which acquire equity status with permission of Register of Companies

Click here to View Answer
Answer d) Debt instruments which acquire equity status with permission of Register of Companies.

9. The Central Bank of India was established on 21 December ______
a) 1911
b) 1916
c) 1922
d) 1937

Click here to View Answer
Answer a) 1911.

10. India and the US have resolved more than 100 tax dispute cases involving Rs _______ crore under the bilateral Mutual Agreement Procedure (MAP) on November
a) 3000
b) 5000
c) 7000
d) 9000

Click here to View Answer
Answer b) 5000.

Leave a Comment