Banking Quiz for IBPS | SBI – 211

Banking Quiz

1. Which Bank has cut marginal cost of fund-based lending rate (MCLR) by 0.15-0.20 per cent effective on November?
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) Citi Bank

Click here to View Answer
Answer c) Axis Bank.

2. What is the currency of Ukraine?
a) Dirham
b) Vatu
c) Rial
d) Hryvna

Click here to View Answer
Answer d) Hryvna.

3. Which of the following bank headquarters located in Bangalore?
a) Vijaya Bank
b) Corporation Bank
c) Karnataka Bank
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Vijaya Bank.

4. Indian Bank was esatblished on _____
a) 1906
b) 1907
c) 1908
d) 1910

Click here to View Answer
Answer b) 1907.

5. Rajeev Rishi is the MD and CEO of ______________
a) Bank of India
b) Union Bank of India
c) Indian Overseas Bank
d) Central Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) Central Bank of India.

6. The process of credit creation has the effect of __________________
a) Decreasing the national debt
b) Raising the real national income
c) Increasing the supply of money
d) Raising the real wealth of a country

Click here to View Answer
Answer c) Increasing the supply of money.

7. “The changing face of prosperity” is the tagline of ______________
a) South Indian Bank
b) Lakshmi Vilas Bank
c) UCO Bank
d) Indian Overseas Bank

Click here to View Answer
Answer b) Lakshmi Vilas Bank.

8. Expand NAS?
a) National Account Statistics
b) Nominal Account Statistics
c) Net Account Statistics
d) Non banking Account Statistics

Click here to View Answer
Answer a) National Account Statistics.

9. What is the Repo Rate on 04 March 2017?
a) 6.75%
b) 7.25%
c) 5.75%
d) 6.25%

Click here to View Answer
Answer d) 6.25%.

10. HDFC Bank’s Aditya Puri has been ranked ____ in the US magazine Fortune’s top 50 business persons list for 2016
a) 34th
b) 35th
c) 36th
d) 37th

Click here to View Answer
Answer c) 36th.

Leave a Comment