Banking Quiz for IBPS | SBI – 209

Banking Quiz

1. Which Bank has partnered with Singapore-based Fintech platform to launch intelligent ‘Banking Chat Bots’ for more personalised customer experience on the mobile platform on November?
a) HDFC Bank
b) Citi Bank
c) Axis Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer c) Axis Bank.

2. YES BANK is India’s fifth largest private sector Bank, was established on ________
a) 2002
b) 2004
c) 2006
d) 2008

Click here to View Answer
Answer b) 2004.

3. Expand DSCR?
a) Debt Service Coverage Ratio
b) Deferred Service Coverage Ratio
c) Digital Service Coverage Ratio
d) Demand Service Coverage Ratio

Click here to View Answer
Answer a) Debt Service Coverage Ratio.

4. “Smart way to bank” is the tagline of _______________
a) Kotak Mahindra Bank
b) IndusInd Bank
c) Federal Bank
d) Karur Vysya Bank

Click here to View Answer
Answer d) Karur Vysya Bank.

5. Which of the following is not considered one among the loans under Retail Banking?
a) Education loan
b) Infrastructure loan
c) Housing loan
d) Personal loan

Click here to View Answer
Answer b) Infrastructure loan.

6. Kishor Piraji Kharat is the MD and CEO of _______________
a) IDBI Bank
b) Dena Bank
c) Vijaya Bank
d) Andhra Bank

Click here to View Answer
Answer a) IDBI Bank.

7. What is the Reverse Repo Rate on 02 March 2017?
a) 6.75%
b) 6.25%
c) 5.25%
d) 5.75%

Click here to View Answer
Answer d) 5.75%.

8. Which of the following bank headquarters not located in Kolkata?
a) Allahabad Bank
b) Union Bank of India
c) UCO Bank
d) United Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) Union Bank of India.

9. What is the currency of Rwanda?
a) Rwanda Franc
b) Rwanda Rupee
c) Rwanda Dollar
d) Rwanda Pound

Click here to View Answer
Answer a) Rwanda Franc.

10. Which of the following is not a prerequisite for a promissory note?
a) It should be made and signed by the debtor
b) It should be payable in the currency of the country
c) Drawn on a specified banker
d) It should be in writing

Click here to View Answer
Answer c) Drawn on a specified banker.

Leave a Comment