Banking Quiz for IBPS | SBI – 208

Banking Quiz

1. which Bank has received Reserve Bank of India (RBI)’s permission to open its first international branch at the Dubai International Financial Centre?
a) Yes Bank
b) Federal Bank
c) ICICI Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer b) Federal Bank.

2. Who is the MD and CEO of Corporation Bank?
a) Jai Kumar Garg
b) Arun Shrivastava
c) Mahesh Kumar Jain
d) Ashwini Kumar

Click here to View Answer
Answer a) Jai Kumar Garg.

3. Stock exchange securities do not include ___________________
a) Government promissory note
b) Small debentures issued by port trusts
c) Participation certificates
d) Debentures of companies

Click here to View Answer
Answer c) Participation certificates.

4. What is the currency of Tajikistan?
a) Lilangeni
b) Somoni
c) Dinar
d) Krona

Click here to View Answer
Answer a) Somoni.

5. “Where India Banks” is the tagline of _____________
a) Bank of Baroda
b) Punjab National Bank
c) Andhra Bank
d) Indian Bank

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Bank.

6. Upper limit prescribed for RTGS transaction is __________
a) 2 lakh
b) 5 lakh
c) 10 lakh
d) No upper limit

Click here to View Answer
Answer d) No upper limit.

7. Bank of Baroda was established on 20 July _________
a) 1895
b) 1901
c) 1908
d) 1912

Click here to View Answer
Answer c) 1908.

8. Expand LERMS?
a) Liberalized Export Rate Management System
b) Liberalized Exchange Rate Management System
c) Liberalized Exchange Rate Management Service
d) Liberalized Exchange Rate Management Society

Click here to View Answer
Answer b) Liberalized Exchange Rate Management System.

9. Which of the following bank headquarters located in Manipal?
a) Syndicate Bank
b) Punjab & Sind Bank
c) Indian Overseas Bank
d) South Indian Bank

Click here to View Answer
Answer a) Syndicate Bank.

10. Which Bank has appointed Amresh Acharya as Group President and Head of Global Indian Banking?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Yes Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer c) Yes Bank.

Leave a Comment